צריכים עוד טראפיק אורגני? 🔍
מלאו את הפרטים שלכם כאן ונשלח לכם סקירת וידאו מקצועית עם משימות פרקטיות לביצוע - לגמרי לגמרי בחינם!
זוכרים את הפעם האחרונה שהקלדתם משהו בגוגל עם שגיאת כתיב קטנה?
ובכל זאת קיבלתם את התוצאות שחיפשתם?
זה לא מקרי, זה מרחק לוינשטיין.
אז מה זה בעצם מרחק לוינשטיין?
בקצרה: זו שיטה שמודדת את ההבדל בין שתי מחרוזות טקסט, המחושבת על ידי מספר הפעולות (הוספה, מחיקה או החלפה של תו) הדרושות כדי להפוך מחרוזת אחת לאחרת.
למשל:
“חתול” > “חתוך” – דורש פעולה אחת (החלפת ‘ל’ ב-‘ך’) – מרחק לוינשטיין של 1.
“כלב” > “כתב” – דורש פעולה אחת (החלפת ‘ל’ ב-‘ת’) – מרחק לוינשטיין של 1.
“ספר” > “סופר” – דורש שתי פעולות (הוספת ‘ו’ והחלפת ‘פ’ ב-‘פ’) – מרחק לוינשטיין של 2.
איך זה בדיוק קשור ל-SEO?
מנועי חיפוש כמו גוגל משתמשים באלגוריתמים דומים למרחק לוינשטיין כדי לעשות כל מיני דברים, ביניהם:
1- לזהות ולתקן שגיאות כתיב: כשמשתמש מקליד “איפון” במקום “אייפון”, גוגל מבין שזו כנראה טעות הקלדה.
2- לשפר את הניתוח של כוונת החיפוש: גוגל מבין שמשתמש שחיפש “מחשב ניד” התכוון ל”מחשב נייד”.
3- לזהות וריאציות ומילים קרובות כדי לקשר ביניהן: מילים כמו “ספר” ו”סופר” מקבלות הקשריות דומה בהמון מקרים בתוכן.
אז איך זה משפיע על ה-SEO שלכם?
1- מי שעדיין מנסה “לרמות” מנועי חיפוש ולהספים את התוכן שלו בהמון וריאציות של מילים, חשוב לזכור שהאלגוריתם של גוגל לזיהוי מחרוזות של טקסט עבר דרך ארוכה ונחשב מאוד מתוחכם היום. שימוש בהמון וריאציות שונות של אותה המילת המפתח בתוכן שלכם ייחשב כספאם שכנראה רק יפגע בדירוגים.
2- קחו את זה בחשבון כשאתם בונים מטאדאטה באתר שלכם. אם אתם מנסים לטרגט ביטוי כמו “מתכון עוגת גבינה”, זה בסדר גמור שהמטא טייטל יהיה “מתכונים לעוגות גבינה” – גוגל יפצו על זה וידעו לסגור את הפער בכוונת החיפוש.
3- כשאתם עושים מחקר מילים, שווה לשים לב גם למילים עם וריאציות שונות או שגיאות כתיב שיכולות להיות רלוונטיות. גוגל וכלים שונים אולי יודעים להציג את אותו דף תוצאות חיפוש על “מחשב נייד” ו- “מחשב ניד”, וגם לאגד נתונים על מילת מפתח בכל מיני וריאציות ביחד, אבל זה לא 100%. אתם רוצים לדעת במחקר מילים שלכם את הווליום חיפוש המלא של כל מילות המפתח והוריאציות שלהן – עד כמה שאפשר.
טיפ בונוס: לאנשי SEO שעושים מחקר מילים, אחרי שסיימתם – לכו עם הרשימה המלאה לצ’אטג’יפיטי / קלוד -> תבקשו ממנו לענות לכם עם מחקר המילים שלכם בתוספת כמה וריאציות אפשריות ונפוצות לכל ביטוי, בהתחשבות במרחק לוינשטיין, כדי לכסות באחוזים גבוהים יותר את סוגי וכמות החיפושים.
הצ’אט יחזיר לכם את הרשימה עם מגוון גדול של וריאציות אחרות. אפשר לשחק עם זה קצת, זה יעזור לכם לקבל תמונה קצת יותר מלאה על כוונות החיפוש, כמויות החיפוש וסוגי החיפושים לפרויקט שלכם.
רוצים לראות איך נראה מחקר מילים מלא שלנו בסוכנות לפני ואחרי התחשבות במרחק לוינשטיין + וריאציות אחרות של הביטויים? תגיבו כאן ואשלח לכם גרסה לפני ואחרי.